KLEINE KWALEN

BIJ HONDEN EN KATTEN

Jan Gajentaan & Nazli Kreft - van den Kieboom

Het boek Kleine kwalen bij honden en katten uit 2001 is geheel vernieuwd; het is nu beschikbaar als eBook voor iPad en iPhone in de App Store en voor Android apparaten op Google Play.

 

 

 

OMSCHRIJVING

 

Wat doe je aan een ingeslikte naald bij een hond of kat? Hoe behandel je een

pijnlijke gebeurtenis als een gebroken nagel? En verrassend: ook onze huisdieren kunnen last hebben van wagenziekte en wintersportproblemen.

 

‘Kleine kwalen bij honden en katten’ behandelt in 100 hoofdstukken kleine (en soms wat grotere) kwalen. Alle onderwerpen worden in een vast stramien besproken: etiologie en pathogenese, waarmee komt de eigenaar?, anamnese, onderzoek, differentiaaldiagnose en cave, behandeling en beleid, preventie en voorlichting. Een overzichtelijk, praktijkgericht boek dat onder handbereik in de spreekkamer van de dierenarts hoort te liggen.

 

OVER DE AUTEURS

 

Jan Gajentaan groeide op in de eerstelijnsgezelschapsdierenpraktijk van zijn vader, die, als een van de eerste dierenartsen in Nederland uitsluitend kleine huisdieren behandelde. Hij werkte als eerste- en tweedelijns gezelschapsdierenpracticus, aanvankelijk in Amsterdam en daarna in Eugene, Oregon, in de Verenigde Staten. Van 1983 tot 1996 was hij hoogleraar geneeskunde van gezelschapsdieren in Utrecht.

Nazli Kreft - van den Kieboom studeerde af in Utrecht in 1987. Nazli had tien jaar een eigen gezelschapsdierenpraktijk in Breda. In 1997 nam zij een praktijk over in Marbella in Spanje. Nu heeft zij een gezelschapsdierenpraktijk in Estepona aan de Spaanse zuidkust.

 

CONTACT

 

Stuur een e-mail naar: ibooks@urbanhippos.com

© 2014 Urban Hippos - Amsterdam